Vielä on pari viikkoa aikaa osallistua Meriroskahaasteeseen!

Uutinen 28.3.2018 klo 17.09


Meriroskahaasteen loppukiri alkaa. Vielä on pari viikkoa aikaa ilmoittautua mukaan kilpailuun. Meriroskahaasteessa haetaan ratkaisuja, jotka vähentävät Itämereen päätyvän roskan määrää. Kilpailuaika päättyy 15. huhtikuuta.

Meriroskahaaste on kaikille avoin ideakilpailu, johon voi osallistua yksin tai ryhmässä, organisaationa tai yksityishenkilönä. Kilpailijoiden ehdottamat ratkaisut voivat olla mitä tahansa erilaisista teknologioista ja yhteistyömuodoista kaupallisiin tuotteisiin tai palveluihin. Ne voivat liittyä esimerkiksi kiertotalouteen, ihmisten käyttäytymisen muutokseen, tuote- ja pakkaustekniikkaan tai muuhun merten roskaantumisen kannalta merkittävään asiaan.

Pääsiäismuna_Humallahden_rannalla_Pinja_Näkki_uutisiin
Roskaantuminen on iso ongelma myös Itämeressä. Keväinen näkymä Helsingin Humallahden rannalta kertoo, että suuri osa roskasta on muovia. © Pinja Näkki

Kymmenen kehityskelpoisimman ratkaisun esittäneet pääsevät haastekilpailun finaalivaiheessa kehittämään ideaansa eteenpäin asiantuntijoiden sparraamina.

Meriroskahaaste huipentuu 25.8.2018 Suomen luonnon päivänä, jolloin tuomaristo valitsee kilpailun voittajan tai voittajat. Voittaja tai voittajat saavat yhteensä 32 000 euroa ideansa toteuttamiseen, ja lisäksi kolme finalisteista saa ilmaisen joukkorahoituskampanjan.

Palkintosumman lahjoittavat Maj ja Tor Nesslingin Säätiö ja S-ryhmä. Joukkorahoituskampanjan lahjoittaa Joukon Voima. Kilpailun järjestää Suomen ympäristökeskus. Kilpailun toteuttajakumppaneita ovat ajatushautomo Demos Helsinki ja viestintätoimisto Kaskas Media.